nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wandelstok kopen?
We geven u graag een aantal tips!


Wilt u een (nieuwe) wandelstok kopen? Dan is het zeer belangrijk om u vooraf goed te informeren over de verschillende mogelijkheden. De ene wandelstok is immers de andere niet. We geven u graag een aantal tips. .

Het juiste type
Er zijn veel verschillende soorten wandelstokken te koop:.
  • De traditionele houten wandelstok heeft een mooie natuurlijke uitstraling, maar heeft als groot nadeel dat hij niet in hoogte aan te passen is.
  • Een aluminium wandelstok is juist gemakkelijk in hoogte aan te passen en is ook nog eens erg licht van gewicht.
  • De opvouwbare wandelstok kan u moeiteloos overal mee naartoe nemen.
  • Vindt u het fijn als de wandelstok blijft staan als u hem loslaat? Dan is de vierpoot wandelstok voor u de ideale oplossing.
  • De zogenaamde elleboogkruk, ontlast uw benen, enkels en knieën door het gewicht op uw handen en polsen te laten rusten.
Genoeg keuze in wandelstokken dus!

De juiste hoogte
Om een verkeerde houding te voorkomen, met daaruit voortvloeiende klachten aan uw rug of schouders, is het belangrijk dat de wandelstok voor u op de juiste hoogte staat ingesteld. Deze hoogte is eenvoudig op te meten. Ga rechtop staan, laat uw armen losjes langs uw lichaam hangen en meet de afstand van de grond tot de knokkel net voorbij uw pols. Dit is de lengte die uw loopstok, inclusief handgreep, zou moeten hebben. Kunt u geen bestaande wandelstok van deze lengte vinden? Ga dan voor een verstelbare loopstok.

Het juiste moment
Twijfelt u of een wandelstok (nu al) iets voor u is? Bedenk dan dat een wandelstok u vele voordelen biedt, zoals meer balans en evenwicht, minder belasting van uw knieën en rug en meer uithoudingsvermogen. Een wandelstok helpt u uw evenwicht te bewaren, waardoor u een stuk zekerder rondloopt. Bovendien kunt u het lopen langer volhouden omdat u minder snel last krijgt van uw knieën en benen. U gaat daardoor gemakkelijker en vaker op pad!

Wist u dat er bovendien ook hele modieuze wandelstokken te koop zijn? Zo wordt een wandelstok met een panterprint of Schotse ruit ineens een modeaccessoire en onmisbaar hulpmiddel in één! Wilt u ook graag vaker en gemakkelijker de deur uit? Kom langs in de Schakel en laat u informeren over de vele mogelijkheden van een wandelstok.
 
  Axel van der Veen     16-10-2018 20:48     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze webwinkel maakt gebruik van functionele cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat onze website gebruiksvriendelijk werkt en dat alles goed functioneert.